Меню сайту
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайтуПерсональний сайт Полажинець Юрія
Погода
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


П`ятниця, 26.04.2024, 14:15ГоловнаРеєстраціяВхід
ЗА РОКОСОВО
Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2010 » Липень » 15 » Діяльність громадської організації "За Рокосово"
20:09
Діяльність громадської організації "За Рокосово"
Справжній патріот-це той, хто не тільки щиро вболіває за рідний край, а й докладає максимум зусиль для того, аби покращити його добробут. Саме з цією метою та з такими намірами активісти, громада та приватні підприємці Рокосова-Вертеп і вирішили створити в селі громадську організацію, яка отримала назву "За Рокосово".
Основна мета ГО "За Рокосово" - впливати на рішення місцевої влади та інформувати про ці рішення громадськість села. Тобто вона здійснює громадський контроль за діяльністю органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Організація має на меті допомагати підприємцям у їхній діяльності та захищати їхні інтереси. Для створення громадської організації підштовхнула й ідея вирішення екологічних проблем села, розвиток його економічного стану. Також це підтримка масових видів спорту. Відтак ГО "За Рокосово" утримує місцеву футбольну команду ФК Рокосово, яка досягає досить високих спортивних результатів.
Не менш актуальним для ГО "За Рокосово" є питання екології. За підтримки організації встановлено декілька контейнерів для сміття, зокрема для пластикових пляшок. Будуть встановлені такі ж контейнери і для скла, різного виду пластмас, тощо.
Активну, чи не саму основну, участь ГО "За Рокосово" приймає у недопущенні розташування на території села Рокосово лісохімічного заводу "Реторти", всіляко перешкоджаючи намірам деяких представників бізнесу встановити тут екологічно шкідливе виробництво.
На контролі організації стоїть і питання  перевезення громадян, в тому числі і пільгової категорії, чим наразі вона і займається.
В селі встановлено декілька скриньок для надання можливості громадянам, за допомогою організації, вирішувати свої соціальні та інші проблеми. Ці звернення розглядаються на засіданнях організації, надається допомога у їх вирішенні.
При громадській організації створена рада старійшин (це громадяни з великим життєвим досвідом). За ініціативи громади проведено декілька суботників, зокрема по очистці потічків, прибиранню сміття, а також впорядкуванню місцевого стадіону.
У перспективі планується відбудувати футбольний стадіон (трибуни, роздягальні, душові), також планується влаштування бігових доріжок, готелю на 20 посадових місць та їдальні.
Запроваджений інформаційний бюлетень, який інформує громаду про діяльність організації.
Для розширення спектру діяльності завданням організації є розвиток співробітництва в економічній, соцільній сферах та налагодженню зв"язків громадян, юридичних осіб, державних, приватних підприємств та організацій України з неурядовими організаціями та закладами за кордоном, сприяння розвитку охорони здоров"я, спорту, туризму, пропагування здорового способу життя.
Потрібно зауважити, ГО "За Рокосово" - неприбуткова організація, яка діє за рахунок членських внесків та не заборонених державою джерел.
Не обходить стороною організація і поважних за віком мешканців села, ветеранів Великої Вітчизняної війни. До дна Перемоги всі вони отримали подарунки та грошові винагороди.
Органом управління громадської організації "За Рокосово" є загальні збори, рішення яких є обов"язковими для виконання усіма членами організації. Головним виконавчим органом є правління, яке складається з 5-ти осіб і є підзвітне Загальним зборам.
Наразі ГО "За Рокосово" налічує близько 30-ти членів. А взагалі до організації згідно статуту можуть вступити всі бажаючі громадяни України  та іноземних держав, які досягли 18 років, є дієздатними та визнають статут організації. Прийом у члени ГО проводиться правлінням організації на підставі заяви. Члени організації мають право приймати участь у її діяльності, обирати і бути обраним до складу керівних органів, вносити пропозиції, зауваження, тощо.
Чисельність організації весь час зростає. І це не може не радуати.Значить все більше людей стає небайдужими до життя села, проблем його мешканців, та покращення навколишнього природнього середовища.
Переглядів: 1362 | Додав: VITAL5516 | Рейтинг: 3.3/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Зробити безкоштовний сайт з uCozCopyright MyCorp © 2024